Івано-Франківськ

На Франківщині повідомили, чи будуть працювати очно школи і садочки, які не мають укриттів

З першого вересня в області мають розпочати навчальний рік офлайн.

На Франківщині повідомили, чи будуть працювати очно школи і садочки, які не мають укриттів

На Франківщині, в облдержадміністрації розповіли, що в нашій області є тисяча освітніх закладів і лише третина з них, мають укриття. Завдання влади – забезпечити усі заклади бомбосховищами, пише ПІК.

“Якщо не вдасться переобладнати приміщення школи чи дитячого садка, ми організуємо укриття на відстані не більше, ніж 100 метрів від освітнього закладу. Якщо такої можливості не буде, то розглядатимемо навчання в дві зміни для цих закладів”, – зазначила голова облдержадміністрації Світлана Онищук.

За її словами, всі укриття будуть забезпечені життєвонеобхідними речами, зокрема водою та медикаментами.

“Перед початком навчального процесу весь персонал разом із дітьми пройдуть тренування, щоб всі були згуртовані й організовані. Після підготовки до навчального процесу всі заклади отримають паспорти безпеки”, – додала Онищук.

Щодо переселенців, які проживають у наших закладах освіти. А таких людей на Франківщині – більше 6 тисяч, то в ОДА кажуть, що наразі працюють з територіальними громадами та міжнародними донорами, щоб забезпечити їх індивідуальним житлом до початку навчального року.

Нагадаємо, що з початку війни з області виїхали близько 20 тисяч дітей. Для них мають організувати дистанційне навчання.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено