Івано-Франківськ

130 доба війни в Україні: злочини та втрати окупантів за ніч

Розпочалась 130 доба героїчного протистояння українського народу проти російської агресії.

1eb02c0 5ab1ac48 67a7 4dcc a028 7649b194e5e2 1

ПІК зібрала інформацію про злочини та втрати російських окупантів станом на ранок 3 липня 2022.

Удари по окупованому Мелітополю

В тимчасово окупованому Мелітополі повідомляють про масований удар по аеродрому, де базуються росіяни.

За даними “РІА Мелітополь”, мова йде про близько 15 вибухів о 3 годині ночі та 15 близько 5 ранку.

“РИА Новости” пишуть, що “українські війська двічі за ніч обстріляли Мелітополь, за попередніми даними, обстріляли мікрорайон Авіамістечко”. Стверджується, що перший обстріл стався о 3:15, другий – близько 5 ранку.

Ворожі бомбардувальники обстріляли Зміїний

Ворожі бомбардувальники Су-24 під прикриттям винищувача Су-30 завдали два удари по острову Зміїному у Чорному морі.

“На лінії зіткнення продовжується ведення бойових дій. Ворог, скований у можливостях маневру на суходолі, намагається тиснути з повітря. Продовжуючи демонстрацію “доброї волі”, ворожі бомбардувальники Су-24 під прикриттям винищувача Су-30 завдали два бомбові удари по острову Зміїному”, – пишуть у “Півдні”.”, – повідомляє оперативне командування “Південь”.

FWswDgiX0AITtaY scaled

Ситуація на Херсонщині

За добу, 2 липня, Росія відпрацювала 9 авіаційних ударів, із них на Херсонщині – 5 парами ударних гелікоптерів Ка-52 з намаганням повернути собі втрачене положення в районі звільненої Іванівки, 1 удар – в район Мирного.

Опівдні нашими підрозділами здійснено вогневу заборону проведення противником розвідки боєм в напрямку Іванівки. На двох бойових броньованих “Тиграх”, силами до взводу, рашистам довелось відступити в бік Ольгіного.

Стало відомо, скільки ракет ЗСУ збили в небі над Львівщиною за чотири місяці війни

Ракета вдарила по базі відпочинку

З винищувача Су-30 по Білгород-Дністровському району Одещини знову випущена ракета Х-31. Вона поцілила у господарчу будівлю прибережної бази відпочинку. Значних руйнувань та загорань не виникло, загиблих та постраждалих немає.

Втрати рашистів на Півдні України

Українські авіатори завдали 5 ударів літаками та гелікоптерами по двох складах боєприпасів та п’ятьох осередках скупчення ворожої сили в районах П’ятихаток, Високопілля, Дудчан та Центрального.

7592b75 683811 original

Результати дорозвідуються, але вже відомо про знешкодження 29 рашистів, самохідної гаубиці “Мста-С”, 2 самохідні крупнокаліберні гармати “Піон”, ще 6 одиниць броньованої техніки.

Біля Чорнобаївки та Снігурівки знищено 2 склади боєприпасів. А поблизу Іванівки, як бонус до звільнених територій, захоплено 4 трофейних бойові машини піхоти.

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено