Івано-Франківськ

План відновлення України оцінюють у 750 млрд доларів

Ключовим джерелом відновлення мають бути конфісковані активи Росії та російських олігархів.

222e9e7d65d17843 scaled

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив на конференції в Лугано, що план відновлення України включає 24 томи напрацювань Національної ради відновлення України, яка була створена за лідерства Зеленського. Загалом план відновлення оцінюють у 750 млрд доларів, пише ПІК з посиланням на Суспільне.

“За шість тижнів понад 3 тисячі українських і міжнародних експертів, посадовців, парламентарів напрацювали тисячі сторінок свого бачення, яку країну ми будуємо і головне як ми будемо відновлювати нашу країну. Ми точно розуміємо, що план відновлення і дорожня карта відновлення мають бути відновлення ще до завершення цією війни”, — сказав Шмигаль.

Прем’єр розповів, що ключовим джерелом відновлення мають бути конфісковані активи Росії та російських олігархів. За різними оцінками вони складають від 300 до 500 мільярдів доларів.

Друге джерело відновлення — гранти та пільгові кредити міжнародних фінансових організацій та країн-партнерів. Треті чи четверті джерела — інвестиції приватного сектора, а також позабюджетні внески приватних осіб та корпорацій.

План відбудови України розділений на 3 етапи:

  1. Відновлення тут і зараз;
  2. Fast recovery — відновлення пошкодженої інфраструктури;
  3. Довгострокова трансформація.

Відбудову здійснюватимуть у два підходи. Перший — регіональний, тобто коли партнери беруть відповідальність за конкретний регіон або населений пункт. Наприклад, Латвія допоможе відбудувати Бучу, а Швейцарія — Одеську область. Другий підхід — параметричний. Це стосується програми енергоефективності.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено