Івано-Франківськ

Жителі окупованого Маріуполя вмирають від нестачі ліків (ФОТО)

У місті дефіцит препаратів для онкохворих, людей з діабетом, туберкульозом та проблемами з щитовидною залозою.

94a6211bccc845f4bd71b scaled

На фото – «аптека» в окупованому Маріуполі

Мер Вадим Бойченко наголосив, ці люди перебувають у зоні ризику і не можуть чекати, коли окупанти доставлять медикаменти. Їх життя знаходиться під загрозою. Адже понад 2 місяці російські загарбники та їх посібники, самопроголошена влада Маріуполя, блокують нормальний доступ жителів до питної води, достатньої кількості їжі та медикаментів. Фактично штовхаючи людей на виживання, пише ПІК з посиланням на Маріупольську міськраду.

«Вчора здоровому спортсмену – 2 метри на зріст та 120 кг ваги – ампутували дві ноги. Чому? Після пережитого стресу через воєнні дії, у нього стався інсуліновий криз. Через відсутність у місті необхідних медикаментів та належного медичного супроводу він став людиною з інвалідністю. І це не поодинокий випадок. Замість якісного лікування з препаратами – ампутація кінцівок. “Швидкі рішення”, які калічать та вбивають маріупольців», – розповів Вадим Бойченко.

Він закликав міжнародне співтовариство надати оцінку гуманітарній катастрофі у місті та геноциду жителів. Він наголосив, необхідно зробити все, щоб організувати допомогу маріупольцям.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено