Івано-Франківськ

132 доба війни в Україні: злочини та втрати окупантів за ніч

Розпочалась 132 доба героїчного протистояння українського народу проти російської агресії.

ПІК зібрала інформацію про злочини та втрати російських окупантів станом на раноклипня.

Окупанти готують наступ на Бахмут і Сіверськ

Війська Російської Федерації готують наступ на Бахмут і Сіверськ, проте виснажені армійці після боїв за Лисичанськ навряд чи зможуть досягти успіху. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни ISW.

Окупаційні війська, ймовірно, будуть продовжувати просуватися на захід від траси Бахмут – Лисичанськ, щоб в результаті пройти в Бахмут і Сіверськ, хоча їх здатність зробити це успішно після втрат, понесених при спробі взяти Лисичанськ, сумнівна, кажуть аналітики.

Дані системи дистанційного зондування NASA Fire Information for Resource Management System зафіксували ряд пожеж біля спірного, Клинового і Вугледарської електростанції 4 липня.

Як зазначають в Інституті, ЗСУ все частіше атакують російську військову інфраструктуру за допомогою вогню по непрямому наведенню і з наданих США систем HIMARS в глибині окупованих територій. Наданий Заходом HIMARS демонструє, як Західна військова допомога надає Україні нові й необхідні військові можливості.

На Харківщині знищили особовий склад, бронетехніку та склад боєприпасів ворога

Останній тиждень ворог активно завдає ракетних ударів по Харкову. Під постійним вогнем Чугуївський, Харківський, Богодухівський, Ізюмський райони.

Згідно з даними поліції, за тиждень від обстрілів ворога, на жаль, загинули 30 мирних мешканців Харківщини. Сьогодні вдень внаслідок обстрілів у Кутузівці поранена 81-річна жінка.

Водночас українські військові провели дві великі успішні операції у Харківській області.

Попри все наші ЗСУ тримають свої позиції. Хочу окремо подякувати 228 батальйону 127 бригади тероборони Харкова, які провели на Харківському напрямку успішну операцію. Не втративши жодного воїна, вони знищили велику кількість живої сили противника та його броньованої техніки. На Ізюмському напрямку ми також маємо успіхи – знищено черговий російський склад з боєприпасами. Віримо в ЗСУ, вони щодня наближають нашу перемогу!“, – повідомляє очільник ОВА Олег Синєгубов.

232857 630 360 1648512957 9071 960x380 0 scaled

Ситуація на півдні: ЗСУ нанесли ракетний удар

На південних рубежах захисту українські захисники знищили 30 загарбників, 2 ворожих склади боєприпасів і військову техніку росіян

“Не ризикуючи проводити наступальні дії суходолом, ворог застосовує тактику авіаційних ударів. З напрямку Ольгіного і Архангельського наніс 4 удари парами гелікоптерів Ка-52 по Іванівці, Кошовому та двічі по Зарічному. Людських втрат немає. Важкою артилерією обстріляно Велику Костромку, продовжується руйнування соціальної інфраструктури. У відповідь парою наших штурмовиків нанесено удар по скупченню противника в районі Давидова Броду. За що наші літаки були атаковані двома крилатими ракетами “повітря-повітря”, випущеними з винищувача Су-35 противника“, – повідомляє штаб Оперативного командування “Південь”.

Продовжуючи атакувати ворожі запаси і місця зосередження, ЗСУ нанесли ракетний удар по скупченню противника в районі Дар’ївки на Херсонщині.

Ракетно-артилерійськими підрозділами української армії під час виконання вогневих завдань знешкоджено 30 окупантів, танк Т-62, реактивну систему залпового вогню “Ураган”, гаубицю “Мста-Б”, 8 одиниць автомобільної техніки та 2 склади боєприпасів.

В північно-західній частині Чорного моря наразі знаходиться 3 ворожих надводних та 2 підводних носії “Калібрів”, у готовності до застосування понад 30 ракет.

0fca087 photo 2022 07 04 20 35 12 1

Вибухи та велику пожежу на вокзалі Донецька

Кремлівські ЗМІ та соцмережі бойовиків розповсюджують відео про вибух на вокзалі в окупованому Донецьку.

Пропагандисти повідомляють, що нібито горять торгові ряди на ринку в Київському районі Донецька біля залізничного вокзалу.

Повідомляється також, що пожежа виникла через обстріл.

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено