Івано-Франківськ

Очільники МЗС Фінляндії та Швеції підписали протоколи про вступ до НАТО

Тепер ще 30 послів і постійних представників військового союзу теж мають підписати цей документ.

36a228ba2d0f6f5f scaled

Очільник міністерства закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто та його шведська колега Анн Лінде підписали протоколи про вступ до країн до Північноатлантичного Альянсу, пише ПІК з посиланням на Суспільне.

“Сьогодні ми офіційно підпишемо належні заяви про вступ, це означає початок процесу ратифікації. Двері НАТО залишаються відкритими для європейських демократій”, — зазначив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час пресконференції 5 липня.

За правилами після цього кожній країні НАТО потрібно окремо ратифікувати нового члена, який вступає в союз, і цей процес може зайняти від місяця до року.

“Сьогоднішнє підписання буде підтвердженням підтримки. Підписання протоколу про вступ стане важливим кроком на нашому шляху до повноправного членства в НАТО. Наступним етапом буде процес ратифікації в кожній із країн Альянсу. Як майбутній член Альянсу ми робимо внесок у безпеку всіх союзників. Ми переконані, що наше членство зміцнить НАТО та додасть стабільності в євроатлантичному регіоні”, — сказала Анн Лінде.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено