Івано-Франківськ

Івано-Франківщина – в п’ятірці областей за складом сім’ї

У сільській місцевості проживає 54% родин нашого краю, решта – у міських поселеннях.

Івано-Франківщина - в п'ятірці областей за складом сім'ї

Івано-Франківщина посідає п’яте місце як за часткою багаточисельних сімей (з чотирьох і більше осіб), так і за часткою домогосподарств з дітьми. Про це повідомляє Головне управління статистики, пише ПІК.

«Середньостатистична родина нашого краю складається з трьох людей, водночас 32% – це сім’ї з чотирьох та більше членів(в Україні таких родин лише 20%). У своєму складі трьох та двох людец мають по 29% домогосподарств області відповідно, одну людину – 10%», – йдеться у повідомленні.

У 48% домогосподарств області зростають діти віком до 18 років (в Україні таких сімей 38%). З їх числа 77% виховують одну дитину, 22% – двох, решта – трьох дітей і більше.

Серед домогосподарств без дітей кожне п’яте – одинаки, з яких 80% – особи непрацездатного віку. Працюючі особи, які в значній мірі забезпечують матеріальний добробут сімей, є у складі 75% родин нашого краю проти 68% в цілому в Україні.

За цим показником область посідає четверте місце серед регіонів держави. Зокрема, 56% сімей нашого краю мають у своєму складі двох працюючих, 34% – одну працюючу, решта – трьох і більше.

Додамо, що 8 липня в Україні відзначають День родини, адже саме в українських родинах зберігаються наші національні традиції: нагадування про свій рід, своє коріння, про духовний зв’язок минулого та сучасного, про зв’язок поколінь. Мабуть, саме тому нерідко можна побачити маму, тата та діток у красивих вишиванках.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено