Івано-Франківськ

Встановлення модульної вбиральні: у Болехові провели громадські слухання з порушеннями

Івано-Франківський окружний адміністративний суд задовольнив позов до Болехівської міської ради про визнання протиправним та скасування рішення.

1644845987 zobrazhennja viber 2022 02 14 15 02 44 140 scaled

Позивачі у справі – двоє мешканців м. Болехів, пише ПІК з посиланням на сторінку суду.

Суд встановив, що відповідачем як замовником не забезпечено проведення громадських слухань під час розроблення детального плану території для встановлення модульної громадської вбиральні на площі Івана Франка у м. Болехові.

У рішенні суду зазначається:

«Відповідачем не дотримано вимог щодо змісту повідомлення про початок процедури розгляду та врахування пропозицій громадськості у проєкті містобудівної документації. Через це фактично обмежено право громадськості на участь, розроблення та подання пропозицій по вищезазначеному проєкту. Як наслідок, через недостатнє інформування громадськості, участь в громадських слуханнях 30 вересня 2021 року взяло 15 осіб, з них 4-депутати Болехівської міської ради».

У рішенні суду також повідомляється, що у протоколі громадських слухань не надано відомостей про реєстрацію учасників.

«Аудіо- та/або відеофіксація перебігу громадських слухань не проводилась. На порядок денний було винесено чотири питання. Однак, протокол не містить ні відомостей про голосування всіх учасників, ні результату громадських слухань», – зазначається у рішенні.

Окрім того, суд вказує на той факт, що Болехівська міська рада здійснила порушення, оскільки не повідомила через засоби масової інформації про поштову адресу та електронну адресу для подання письмових пропозицій громадськості.

Рішення суду набрало законної сили.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено