Івано-Франківськ

Називати підвал укриттям – це злочин. Франківський активіст про безпеку в школах

Франківський активіст та волонтер Роман Островський висловив свою думку щодо безпеки у школах під час офлайн навчання.

3j0a9762 id80327 1300x867 1300x820 scaled

Роман Островський зазначає, що перемога у війні може бути не скоро, а попереду навчальний рік, пише ПІК.

“Я дуже хочу, щоб ми перемогли вже сьогодні. Але ми всі розуміємо, що перемога може бути чи через місяць, чи в жовтні, чи навіть наступного року. І весь цей час нас будуть штовхати за стіл переговорів. І цивільні об’єкти – це хороший важіль в цьому штовханні. А попереду навчальний рік”, – висловлюється активіст.

Чоловік зазначає, що створювати ілюзію безпеки, називаючи підвал укриттям – це злочин.

“Підшаманений підвал школи, в якому поставили дві лавочки, залишається просто підвалом школи. І створювати ілюзію безпеки, називаючи підвал укриттям – це злочин. І перекладання відповідальності на батьків не зменшує рівень загрози. Бо вчитель, який за руку завів дітей в підвал, несе за цих дітей повну особисту відповідальність. І не вийде прикритись висновками якоїсь комісії, бо ця комісія не вираховувала допустимі навантаження на перекриття підвалу, не перевіряла стан здоров’я учнів і вчителів, не проводила інструктаж що робити з сотнями дітей, якщо почнеться загальна паніка… “А куди я маю діти дитину?”, – пише волонтер.

Островський зазначає, що зараз кожен має прискорити перемогу України.

“Війна в країні. У всій країні! І мешканці Миколаєва дякують Богу за те, що в школі канікули. А під час війни можливі незначні труднощі, тому вибачайте. Це жахіття обов’язково колись закінчиться. І обов’язково нашою перемогою. І наші діти здобудуть найкращу освіту в найпрестижніших вишах світу! Але це буде потім, після перемоги. А зараз кожен має знайти чим може прискорити цю перемогу!”, – додає чоловік.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено