Івано-Франківськ

50 тисяч гривень привласнив шахрай, знявши гроші з банківського рахунку франківця

Чоловік повірив додзвонювачу й позбувся усіх заощаджень.

ee2c9f3e9c7646bbfff63e9586858401

24-річного мешканця Івано-Франківська обманув шахрай.

Про це повідомляє поліція Івано-Франківської області, пише ПІК.

“За словами заявника, до нього зателефонував чоловік та представився працівником банку. Аферист повідомив, про проблеми з електронним гаманцем та запропонував убезпечити його. Після кількох порад «помічник» дізнався необхідні дані, а за кілька хвилин з банківського рахунку чоловіка зникло 50 000 гривень. Зрозумівши, що потрапив в пастку шахрая, потерпілий звернувся за допомогою до поліції”, – йдеться у повідомленні.

Поліція за вказаним фактом розпочала розслідування.

Поліцейські вкотре наголошують мешканцям Прикарпаття бути уважними та пам’ятати: працівники банку не телефонують клієнтам, щоб дізнатися інформацію про пароль та особисті дані.

  • У разі такої ситуації та коли названий працівник дзвонить зі звичайного номера мобільного телефону, завершуйте розмову і передзвоніть на гарячу лінію фінустанови та уточніть деталі.
  • Ніколи нікому не повідомляйте свої персональні дані телефоном. Особливо це стосується цифрових кодів з SMS-повідомлень банку, puk-кодів з картки.
  • Намагайтеся контролювати свої особисті дані, які розміщені в соціальних мережах. Видаліть, на ваш погляд, усю небезпечну інформацію.
  • Якщо ви підозрюєте шахрайство – блокуйте свій рахунок.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено