Івано-Франківськ

Стало відомо, що було на борту українського літака, який розбився в Греції (ФОТО)

На місці падіння літака у Греції протягом кількох годин лунали вибухи за 500 метрів від будинків найближчого села.

890 450 62d5a63f78e3c scaled

Український літак Ан-12, що розбився у ніч 17 липня в Греції, перевозив навчальні та освітлювальні міни з Сербії до Бангладеш. Про це у понеділок заявив президент Сербії Олександр Вучич у зверненні до громадян, повідомляє Rambler, пише ПІК.

«Це були навчальні та освітлювальні міни, вантаж прямував до Бангладеш до кінцевого покупця, уряд Бангладеш це підтвердив. Це наша робота, ми заробляємо на цьому, у цій галузі працюють 35 тисяч наших громадян», – пояснив Вучич.

Він також зазначив, що українська компанія взяла на себе обов’язки перевізника, оскільки має чотиримоторні транспортні літаки.

Віце-прем’єр Сербії, голова місцевого міноборони Небойша Стефанович у неділю на екстреній прес-конференції повідомив, що Ан-12 перевозив 11,5 тонни озброєнь, та мав «всі дозволи за всіма світовими нормами».

Літак української компанії Meridian Air Cargo здійснював комерційний транспортний рейс. Пілот повідомив про відмову одного з чотирьох двигунів і одразу отримав дозвіл на аварійну посадку в аеропорту грецького міста Кавала.

Наприкінці півострова Афон літак здійснив розворот на 180 градусів, щоб піти на посадку, але почав втрачати висоту з двигуном, що горів.

Ан-12 розбився за 40 км від аеропорту Кавали. На місці падіння літака протягом кількох годин відбувалися вибухи за 500 метрів від будинків найближчого села.

Як повідомляла раніше ПІК, за даними очевидців, літак запалав ще у повітрі, швидко знизився, а потім упав на землю, після чого стався вибух.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено