Івано-Франківськ

Як організують освітній процес в наступному навчальному році: пояснення МОН

Міністерство освіти та науки України рекомендує розпочати освітній процес у 2022/23 навчальному році за очною (денною) формою.

ArticleImage 25228 scaled

Міністерство освіти та науки України рекомендує розпочати освітній процес у 2022/23 навчальному році за очною (денною) формою, але внести деякі зміни до графіка освітнього процесу та відпусток працівників.

Про це йдеться у листі МОН до керівників навчальних закладів, повідомляє Суспільне.

Так, для студентів старших курсів ВНЗ рекомендується почати навчальний рік з 15 серпня та використовувати для навчання суботні дні у теплу частину року.

Водночас зимову заліково-екзаменаційну сесію рекомендують завершити до кінця листопада 2022 року, а другий семестр розпочати орієнтовно 15 лютого 2023 року.

Здобувачі освіти перших курсів закладів фахової передвищої освіти на основі базової середньої освіти (9 класів) також мають розпочати навчання 15 вересня, а здобувачі освіти перших курсів на основі повної загальної середньої освіти (11 класів) — орієнтовно 15 вересня, але не пізніше 1 жовтня.

Першим курсам магістратури рекомендують розпочати навчальний рік 1 жовтня.

Щодо форми навчання, то МОН рекомендує забезпечити проведення в традиційному форматі форм освітнього процесу, але якщо це неможливо — “заздалегідь погодити з іншими закладами освіти, науковими установами, закладами культури, спорту тощо можливість використання їх матеріальної бази для дистанційної форми навчання”.

Формат навчання (традиційний або змішаний, тобто очно-дистанційний) буде погоджуватися з обласними, Київською міською військовими (військово-цивільними) адміністраціями, зважаючи на безпекову ситуацію в тому чи іншому регіоні.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено