Івано-Франківськ

На Вінниччині попрощалися із загиблим від ракетного удару 8-річним Кирилом (ФОТО)

У момент вибуху хлопчик чекав своїх рідних в автомобілі, потрапив у вогняну пастку.

1205b7deb4320631 scaled

У Никифорівцях на Вінниччині в останню путь провели 8-річного Кирила Пʼяхіна. Хлопчик загинув внаслідок ракетного обстрілу Вінниці 14 липня.

У момент вибуху хлопчик чекав своїх рідних в автомобілі, потрапив у вогняну пастку. Тіло ідентифікували за допомогою судово-медичної експертизи, пише ПІК із посиланням на “Суспільне”.

У батьків Кирило був єдиною дитиною. Після повномасштабного наступу його родина втекла з Херсону до Вінниці. Надалі планували виїхати у Молдову. У день обстрілу хлопчик поїхав до Вінниці зі своїм дядьком та бабусею, щоб зробити документи для перетину кордону.

66ea60add6a725e9 scaled

“Бабусі потрібен був паспорт, щоб виїхати до Молдови і взяти Кирила. Пішла паспорт робити і тут бабах. Кирило був в машині і дядько був в машині. Він зараз в реанімації”, — розповідає дядько хлопчика Іван.

Ховати Кирила вирішили у селі Никифорівці Немирівської громади, адже там мешкають єдині на Вінниччині родичі. Батькам та рідним тіло хлопчика привезла волонтерка Олена Верлан.

5ae84e4a8904dddd scaled

“Була ситуація: батько втратив свідомість. Змушена була йому надавати допомогу. І тато, і мама. Зарадити ти не можеш. Ти можеш лише допомогти, щоб прийшли в свідомість…”,— говорить Олена Верлан.

Відспівали хлопчика в місцевій церкві. на прощання прийшло чи не все село. Люди приносили квіти та ставали навколішки. До труни дитині поклали м’якого ведмедика. Це, за словами мами Мар’яни, була улюблена іграшка сина.

Ведмедик Потап, який був у Кирила, привезла бабуся. Він з ним спав. Сьогодні він іде з ним у вічний сон“, — каже Олена Верлан.

5968b00014dcab97 scaled

За словами рідних, Кирил любив співати. Був дуже життєрадісною дитиною. Він народився 4 липня 2014, у рік, коли Росія розпочала війну в Україні.

Нагадаємо, у Вінниці попрощалися з 4-річною Лізою, яка загинула внаслідок ракетного обстрілу.

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено