Івано-Франківськ

Яремчанська міська рада пояснила «закриття» гімназії в Ямній

Відбувається лише реорганізація закладу, а не його закриття.

294633344 413653627457649 2995048323037490487 n

Яремчанська міська рада надала офіційне роз’яснення з актуального питання – так званого «закриття» Яремчанської гімназії в Ямній.

Депутат Роман Біланюк на сторінці у фб Моє Яремче повідомив, що на останній сесії Яремчанської міської ради прийняли рішення закрити школу в мікрорайоні Ямна.

“Найрезонанснішим виявилося питання ліквідації гімназії в мікрорайоні Ямна. Міський голова перед голосуванням особисто наполіг на схваленні цього рішення та повідомив про призупинення навчального процесу в закладі з 1 вересня. З нового навчального року діти ходитимуть в Яремчанські ліцеї 1 і 2, за неофіційною інформацією молодші класи в Яремче, а старші в Дору”, – повідомив депутат. 

Ця тема викликала резонанс, на який зреагувала Яремчанська міська рада та наголосила, що насправді відбувається лише реорганізація закладу, а не його закриття.

Міська рада пояснює, що школа не може працювати саме в умовах війни, оскільки згідно з новими правилами організації освітнього процесу в освітніх закладах обов’язково мають бути бомбосховища, споруди подвійного призначення або тимчасові укриття.

“Ключовими критеріями безпеки є наявність підвального приміщення, яке може бути обладнане під укриття або сама конструкція (стіни) навчального закладу має бути з цегли, бетону чи каменю. Оскільки школа в м-ні Ямна дерев’яна, не має підвалу, то, відповідно, не відповідає жодним критеріям цих вимог. Отож, згідно норм законодавства, комісія попередньо провела обстеження школи й прийняла рішення про те, що заклад не може функціонувати в умовах війни, адже не може надати безпечних умов перебування учнів та вчителів. Прийнято рішення, що дітей будуть підвозити до Яремчанських ліцеїв №1 і №2”, – йдеться у поясненні. 

Також у Яремчанській міськраді зазначили, що для цього спеціально виділять автобуси й за кошти міської ради буде проводитися підвіз дітей на навчання.

“Повідомляємо, для того, щоб дати відповіді на всі інші запитання, що стосуються функціонування закладу, у четвер, 21 липня, о 10:00 у приміщенні гімназії за участі міського голови, першого заступника, представника депутатського корпусу відбудеться зустріч з батьками, керівництвом та педагогічним колективом гімназії. Запрошуються всі охочі, щоб отримати відповіді на свої запитання від керівництва громади”, – йдеться у повідомленні. 

Довідково міська рада повідомила: у 2022 році був розпочатий і закінчений процес реорганізації закладів освіти Яремчанської громади та створення опорних закладів. На сьогодні такі заклади загальної середньої освіти можуть отримувати додаткову державну підтримку на модернізацію та створення нового освітнього простору. Однак, такі заклади першочергово повинні були мати статус опорних (опорних шкіл). У зв’язку з цим на сесії було прийнято рішення про створення Яремчанських ліцеїв №1 і №2, а Яремчанська гімназія стала філією Яремчанського ліцею №1.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено