Івано-Франківськ

МЗС про атаку на Одеський порт: Путін “плюнув в обличчя” Ердогану й Генсеку ООН

У суботу, 23 липня ворог завдав ракетного удару по морському торговельному порту в Одесі.

Атака на Одеський порт: Путін "плюнув в обличчя" Ердогану й Генсеку ООН

Росіяни атакували Одеський порт крилатими ракетами типу “Калібр. Дві ракети збили наші ППО, ще 2 – влучили в об’єкти інфраструктури порту. Про це повідомляє Оперативне командування “Південь”, пише ПІК.

Міністерство закордонних справ України відреагувало на ракетний удар Росії по Одеському торговому порту. Як зазначив речник МЗС Олег Ніколенко, менше 24 годин знадобилося РФ, щоб ракетним ударом по території порту міста Одеса поставити під сумнів домовленості та обіцянки, дані нею ООН та Туреччині у підписаному вчора в Стамбулі документі.

“Російська ракета – це плювок Володимира Путіна в обличчя Генеральному секретареві ООН Антоніу Гутеррешу та Президентові Туреччини Реджепу Ердогану, які доклали величезних зусиль для досягнення угоди, і яким Україна вдячна”, – написав Ніколенко у Фейсбук.

В Офісі Президента також відреагували на ворожу атаку по Одеському порту. Керівник ОП Андрій Єрмак зазначив, що найкращі гарантії продовольчої безпеки – це ефективні санкції проти РФ та більше зброї для України.

“Росіяни обстріляли Одесу ракетами. Вчора було домовлено про експорт зерна морем, а сьогодні росіяни б’ють по Одеському порту. Це російська дипломатична дихотомія”, – написав він у Твіттер.

Нагадаємо, що вчора, 22 липня у Стамбулі відбулося підписання угоди про безпечне перевезення українського зерна за кордон.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено