Івано-Франківськ

У Китаї не хочуть народжувати: аналітики назвали причини

Темпи зростання кількості населення Китаю значно сповільнилися.

630 360 1557482917 277

Очікується, кількість мешканців Китаю почне скорочуватися до 2025 року. Про це виданню Global Times повідомив керівник відділу народонаселення та сімейних справ Національної комісії з охорони здоров’я, пише ПІК з посиланням на Reuters.

Дані про народжуваність, опубліковані в неділю, 24 липня, показали, що кількість новонароджених у 2021 році була найнижчою за десятиліття в кількох провінціях.

“Зокрема, кількість народжених у центральній провінції Хунань впала нижче 500 000 вперше за майже 60 років. Лише в провінції Гуандун на півдні Китаю зафіксовано понад мільйон новонароджених”, – зазначає видання.

Китай бореться зі стрімким скорочення природного приросту населення, зазначає Reuters. Багато молодих людей вирішують не мати дітей через високі ціни і тиск з боку працедавців.

2021 року у Китаї дозволили жінкам мати трьох дітей. Але це не допомогло збільшити народжуваність. Багато жінок кажуть, що зміни прийшли занадто пізно, і вони не мають достатніх гарантій щодо роботи та гендерної рівності.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено