Івано-Франківськ

Восени в Німеччині планують провести міжнародну експертну конференцію з питань відбудови України

Європейська комісія також висловила готовність долучитися до заходу.

thumb 174138 820 360 0 0 auto scaled

Восени в Німеччині планують міжнародну експертну конференцію з питань відбудови України.

Це питання обговорили сьогодні, 25 липня, під час зустрічі в Києві, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, Федеральний міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер і Федеральний міністр праці та соціальних справ Німеччини Губертус Гайль. 

«Цінуємо внесок Німеччини в забезпечення єдності Євросоюзу у підтримці України та заходах протидії повномасштабній російській агресії. Хочу також подякувати німецькій стороні за те, що за результатами саміту Групи семи Канцлер ФРН Олаф Шольц анонсував скликання міжнародної експертної конференції з питань відбудови України та створення відповідного плану відбудови в рамках німецького головування в G7», — зазначив Прем’єр-міністр.

Глава українського Уряду підкреслив, що Україна очікує на проведення такої конференції вже цієї осені в Німеччині. За його словами, Європейська комісія також висловила готовність долучитися до заходу.

thumb 174137 820 360 0 0 auto scaled

Крім того, Денис Шмигаль висловив вдячність Німеччині за виділення Україні 1 млрд євро грантової фінансової допомоги.

«Це стало дуже суттєвою фінансовою опорою для виконання наших соціальних зобов’язань і стабілізації макрофінансової ситуації. Будемо вдячні за підтримку рішення щодо надання нашій державі макрофінансової допомоги в розмірі 8 млрд євро від Європейської комісії. Єдність Європейського Союзу є вирішальною у перемозі України», – наголосив очільник Уряду.

Федеральний міністр праці та соціальних справ Німеччини запевнив, що їхня держава піклується про громадян України, які вимушено перебувають на території ФРН,  і продовжить надавати їм всебічну підтримку. Губертус Гайль додав, що Німеччина буде сприяти розвитку ринку праці в Україні.

Федеральний міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер у свою чергу повідомила, що ФРН передала для ДСНС автомобілі й генератори, готова допомогти у розмінуванні українських територій та буде робити все від себе залежне, аби допомогти Україні у війні.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено