Івано-Франківськ

На Прикарпатті для понад 700 переселенців, які проживають у школах, знайшли альтернативний прихисток

Наразі у 68 закладах загальної середньої освіти області проживають 1811 ВПО.

Сьогодні, 27 липня, в Івано-Франківській ОДА відбулася чергова координаційна зустріч з міжнародними донорами та гуманітарними організаціями, які нині у співпраці з органами влади надають допомогу внутрішньо переміщеним людям. 

У ході координаційної зустрічі заступниця голови ОДА розповіла присутнім про поточну ситуацію щодо підтримки ВПО на Прикарпатті та ключові потреби у цьому напрямку.

Нагадаємо, що сьогодні вирішується питання переміщення переселенців, які проживають у комунальних закладах, зокрема школах і дитячих садочках, де незабаром розпочнеться навчальний процес, в інші пристосовані для проживання приміщення. Так, у 68 закладах загальної середньої освіти області проживають 1811 ВПО. З 62 таких закладів, за словами Людмили Сірко, треба переселити 1658 осіб.

«Є 32 альтернативні заклади, куди можна перемістити 733 особи. Ці приміщення потребують незначних капіталовкладень, і територіальні громади також можуть співфінасувати ремонтні роботи із власних бюджетів. Список закладів, ремонт і реконструкція яких дороговартісні, ми надали нашим донорам. Наразі шукаємо приміщення для 925 осіб. Працюємо з донорами по кожному об’єкту. Список таких об’єктів щоденно оновлюємо. Наразі маємо 68 приміщень. Якщо вдасться їх відремонтувати, можемо розмістити до 5 тисяч ВПО для довготривалого перебування», – розповіла Сірко.

Довідково

З 24 лютого на Прикарпаття переміщено 145 814 осіб, з яких 140 262 людини отримали довідки про взяття на облік як внутрішньо переміщені особи.

Найбільше переселенців нині проживають в Івано-Франківському районі (56 366 осіб, у тому числі в обласному центрі – 37 317 осіб). Розміщення ВПО в інших районах області таке: Надвірнянський (24 950), Коломийський (23 309), Калуський (20 313), Косівський (9 757), Верховинський (5 567).

У комунальних та державних закладах області нині перебувають 4 478 осіб.

Крім того, 191 дитина-сирота з числа ВПО перебуває в дев’яти закладах соціальної сфери.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено