Івано-Франківськ

Захищав українське небо: на війні загинув Герой України з Коломийщини Олександр Кукурба

28-річний захисник - уродженець села Верхній Вербіж.

Захищав українське небо: на війні загинув Герой України з Коломийщини Олександр Кукурба

На війні, захищаючи небо України, 26 липня загинув Олександр Васильович Кукурба з Коломийщини – військовослужбовець, майор, начальник розвідки штабу 299-ї бригади тактичної авіації ЗСУ, Герой України. Сумну звістку повідомила Нижньовербізька сільська рада у Фейсбук, пише ПІК.

“Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблого! Вічного польоту, Олександре! Вічна тобі і світла пам’ять!”, – йдеться у повідомленні.

За 5 місяців війни Олександр був відзначений почесними державними нагородами:

  • звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» (14 квітня 2022) — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.  На той час майор Олександр Кукурба з початку збройної агресії РФ виконав 14 бойових вильотів, знищив 15 танків, близько 50 бойових одиниць бронетехніки та інших засобів, а також майже 300 осіб живої сили противника.
  •  орден Богдана Хмельницького II ст. (6 липня 2022) — за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.
  •  орден Богдана Хмельницького III ст. (22 березня 2022) — за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

27-29 липня у громаді оголошено Днями жалоби.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено