Івано-Франківськ

Дерусифікація в дії: у Тисменицькій громаді перейменують вулиці

У середу, 27 липня, відбулося перше засідання комісії з питань найменування (перейменування) вулиць, встановлення пам’ятних знаків.

5d02143cee8e1 02ddf2261bb6b24d5f06f703a35ee0ce xl1 scaled

До комісії входять: депутати, члени виконавчого комітету, працівники Тисменицької міської ради, керівники старостинських округів, а також науковці. Комісією розглянуто інформаційні листи щодо наявності у населених пунктах Тисменицької громади вулиць та об’єктів, пов’язаних з радянським минулим.

Про це повідомили у Тисменицькій міськраді, пише ПІК.

“Зауважимо, у зв’язку з повномасштабною війною рф проти України у нашій державі триває процес декомунізації. В умовах війни потрібно назавжди позбутись назв, які пов’язані з країною-агресором”, – йдеться у повідомленні.

Невдовзі буде оприлюднено узагальнений перелік вулиць у Тисменицькій громаді, які підлягають перейменуванню. Процес перейменування вулиць та демонтажу об’єктів, пов’язаних із радянською спадщиною передбачає проведення громадських обговорень. Після узагальнення результатів громадських обговорень остаточне рішення ухвалюватимуть депутати Тисменицької міської ради.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено