Івано-Франківськ

РФ заявила про обстріл колонії в ДНР та загибель 40 українських полонених

Очевидно, що вбивство українських полонених — це ще один жахливий та цинічний злочин путіна та його спільників.

Bez nazvanyya 6

Міноборони РФ заявило, що в ніч проти 29 липня внаслідок обстрілу колонії в селі Оленівка загинуло 40 українських полонених. При цьому російське відомство запевняє, що обстріл було здійснено ракетами HIMARS з боку України, повідомив радник голови МВС Антон Геращенко, пише ПІК.

” Всі ватяні ТГ-канали та новини Росії за останню годину переповнені заявою про те, що українська армія завдала ракетного удару за місцем ув’язнення українських полонених у селищі Оленівка, неподалік Донецька”, – написав він.

Геращенко навів два аргументи за фактом «обстрілу ЗСУ»:

“По-перше, ЗСУ ніколи б не стали стріляти по місцях ув’язнення полонених! По-друге, ці заяви необхідно перевірити щодо того, щоб це була правда, а не черговий фейк роспропаганди. Якщо це виявиться правдою, то очевидно, що вбивство українських полонених — це ще один жахливий та цинічний злочин путіна та його спільників”.

Відео з ізолятора оприлюднив російсько-донецький пропагандист Руденко.

“Суцільне смакування тіл загиблих. Але що впадає в очі одразу. Відсутність будь-якої воронки. Відстність видимих результатів взривної хвилі. При тому – відстуність ознак пожежі за наявністю загиблих від вогню.  Одразу виникають питання, де інші загиблі? На відео всього 5 людей. До того, на початку русня казала про «розбор завалів», а власне завалів жодних немає. Все це вказує на чергову свідому постановку-провокацію росіян, – прокоментував радник меру Маріуполю Петро Андрющенко.

За даними міноборони РФ, у слідчому ізоляторі Оленівки перебували українські військовополонені, зокрема з формування “Азов”. За даними представника так званого «ДНР» Данила Безсонова, загинуло 53 людини ще  130 – поранені. Кількість жертв може збільшитись, повідомив він “Інтерфаксу”.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено