Івано-Франківськ

Відстрочка від мобілізації, нові правила забудови: що важливого сьогодні прийняла Верховна Рада

Сьогодні, 29 липня, Верховна Рада України на пленарному засіданні 29 липня прийняла 12 Законів, 3 законопроекти, 5 постанов

Прийнято закон №7427 про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання, йдеться на сайті ВР. Він діятиме протягом воєнного стану та подальшого відновлення.

А законом №7428-2 внесено зміни до розділу ХХ “Перехідні положення” Податкового кодексу України щодо забезпечення стабільного функціонування ринку природного газу протягом дії воєнного стану та подальшого відновлення.

Також внесено зміни до Закону України “Про Державний бюджет України на 2022 рік” (щодо фінансування заходів, спрямованих на врегулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час війни та подальшого відновлення).

Сьогодні були внесені зміни до статті 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” щодо відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації науковим, науково-педагогічним та педагогічним працівникам, які працевлаштовані за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки та не мають вченого звання та/або наукового ступеня.

  • Також мобілізації не підлягають  наукові, науково-педагогічні та педагогічні працівники, за умови що вони працюють у наукових установах та організаціях, закладах вищої, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної) чи загальної середньої освіти за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки.

Також внесені змін до статті 8 Закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей” щодо cистеми переходу від військової кар’єри до цивільного життя.

Внесено зміни до статті 16-3 Закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей” (щодо окремих питань призначення і виплати одноразової грошової допомоги).

Крім цього внесено зміни до Закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей” щодо рівних можливостей матері і батька, які є військовослужбовцями, на догляд за дитиною в особливий період.

Внесено зміни до Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” щодо розширення переліку осіб, які не підлягають призову під час мобілізації.

  • Тож мобілізації не підлягають  жінки та чоловіки, чиї близькі родичі (чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, баба або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра) загинули або пропали безвісти під час здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації у Донецькій та Луганській областях, а також під час забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії проти України під час дії воєнного стану.

Було ратифіковано Фінансову угоди “Програма підтримки професійно-технічної освіти в Україні” між Україною та Європейським інвестиційним банком.

Сьогодні ВР було прийнято ряд постанов.

  • №7594 про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з попереднього розгляду питань щодо порушення законодавства, які призвели до кризових явищ на енергетичному ринку України напередодні та в період збройної агресії Російської Федерації проти України;
  • №7598 про Звернення Верховної Ради України до Організації Об’єднаних Націй, Європейської Комісії, Європейського Парламенту, Ради Європи, Організації з безпеки та співробітництва в Європі та їх парламентських асамблей, урядів і парламентів держав світу щодо невизнання організації та проведення окупаційними адміністраціями Російської Федерації псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях України;
  • №7599 про внесення змін до Постанови Верховної Ради України “Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання”.

Окрім того, Верховна Рада України зобов’язала будувати бомбосховища при зведенні нових споруд. За прийняття законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення вимог цивільного захисту під час планування та забудови територій» (№7398) проголосували 280 народних депутатів за необхідного мінімуму у 226 голосів.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, він має на меті вжиття додаткових заходів у сфері будівельної діяльності, пов’язаних із захистом населення від вибухів, вибухових хвиль, ураження небезпечними хімічними, радіоактивними і біологічно небезпечними речовинами.

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено