Івано-Франківськ

Стало відомо, які зміни чекають на українців з першого серпня

Антибіотики за рецептом, початок навчального року для студентів та стабільні тарифи на комуналку, - ПІК зібрала основні зміни у серпні.

Щось залишиться незмінним, а у деяких сферах на українців з першого серпня та протягом місяця чекають зміни.

Антибіотики за рецептом

В Україні дорожчають ліки: ціни якраз для серцевого нападу

Уже з 1 серпня пацієнти почнуть отримувати електронні рецепти на антибіотики. Їх виписуватимуть безпосередньо під час прийому в лікаря.

Технічна можливість виписування рецептів буде доступна медикам як державних установ, так і приватних. Крім того, рецепт зможе виписати лікар будь-якого рівня медичної допомоги та спеціалізації – терапевт, хірург, стоматолог тощо.

Головна умова – заклад і лікарі повинні бути зареєстровані в електронній системі охорони здоров’я. Якщо заклад, в який ви звернулися, поки що не працює з ЕСОЗ, лікар випише паперовий рецепт.

Купити антибіотик за рецептом можна буде протягом 30 днів з моменту його виписки.

Денис Шмигаль заявив про підвищення стипендій для учнів та студентів

Початок навчального року

МОН рекомендувало керівникам закладів професійної та вищої освіти розпочати навчальний рік в Україні з 15 серпня.

Це стосується студентів старших курсів. Також з середини місяця рекомендують розпочати освітній процес для студентів перших курсів навчальних закладів на основі 9 класу.

Для студентів перших курсів на базі повної загальної освіти навчання розпочнеться орієнтовно 15 вересня, але не пізніше 1 жовтня.

Навчання може проводитись у традиційному чи змішаному форматі (очно-дистанційне), залежно від ситуації з безпекою у регіоні. Також рекомендується використовувати для навчання всі суботи в теплу пору року.

Війна і комуналка: чи зростуть тарифи на наступний опалювальний сезон (ВІДЕО)

Комуналка

З 1 серпня тарифи на газ та електроенергію не зміняться. Зокрема, клієнти Нафтогазу, який виконує роль постачальника останньої надії, платитимуть за блакитне паливо 7,96 грн за куб. м.

Також з 1 серпня українці платитимуть за світло, так само як у липні, тобто залежно від того, хто та скільки електроенергії споживає. Так, споживачі, які використовують за місяць до 250 кВт/год., платитимуть за електрику 1,44 грн.

Для домогосподарств, які споживають понад 250 кВт/год. на місяць, тариф залишиться на рівні 1,68 грн.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено