Івано-Франківськ

На Прикарпатті кожного тижня вимикають світло: з чим це пов’язано

В області почастішали планові вимкнення електроенергії протягом дня, в основному з 8 до 18 години.

На Прикарпатті кожного тижня вимикають світло: з чим це пов'язано

Зокрема, у Бурштинській громаді за останні три тижні, один раз на 7 днів – вимикають світло. Про відключення електроенергії на своїх сторінках у соцмережах інформують також Городенківська, Снятинська, Рогатинська, та Надвірнянська міські ради.

ПІК поцікавилася у зв’язку з чим пов’язані такі часті вимкнення, адже люди жаліються, що через це не працюють електричні прилади, зокрема холодильники та морозильні камери.

“Це всюди, по всіх районах Івано-Франківської області такі відключення. Зараз такий сезон – літо, що хлопцям (ред. енергетикам) треба зробити максимально багато роботи, поки дозволяють погодні умови. Дуже багато проводять ремонтних робіт, саме от таких планових. Кожен тиждень є відключення чи аварійні, чи планові”, – повідомили нам у компанії “Прикарпаттяобленерго”.

Повідомляють про відключення світла жителів області через смс-повідомлення за 5 днів перед тим. На сайті компанії цю інформацію наразі не розголошують.

“Ми на сайті не подаємо зараз інформацію про вимкнення електроенергії. Карта вимкнень закрита у зв’язку із військовими діями. Було розпорядження прикрити ту карту”, – додають у АТ “Прикарпаттяобленерго”.

Прикарпатців інформують й про те, що й спека може стати причиною вимкнень в електромережах. Висока температура також впливає на роботу високовольтного обладнання.

66efac60aa90eeaf7325e8bf8c36e57a big1080 scaled

А ось причину відключення електроенергії можна дізнатися у чат-бот обленерго у Viber. У пошуковому меню треба ввести слово “Прикарпаттяобленерго”. Після того, як клієнт приєднається до каналу, у верхньому правому кутку каналу біля невеличкої позначки робота-андроїда з’явиться позначка сповіщень. Натиснувши  відкриється стандартне меню реєстрації у боті.

Ввівши номер телефону та особовий рахунок, клієнт зможе:

  •  Подавати показники
  •  Переглядати історію поданих раніше показів
  •  Повідомити про відсутність електроенергії за своєю адресою
  •  Дізнатись причину відсутності електропостачання
  •  Довідатись суму до оплати

Дані для реєстрації не потрібно буде вводити щоразу, лише при першій реєстрації.

До слова, з 4 вересня поточного року кол-центр “Прикарпаттяобленерго” не прийматиме покази лічильників. Їх через сильне завантаження телефонних ліній варто буде передавати онлайн. До тих жителів Прикарпаття, в основному пенсіонерів, які не можуть зробити цього самостійно, диспетчери будуть телефонувати в період з 1 до 3 числа кожного місяця.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено