Івано-Франківськ

Калуська громада відправила на передову “Стефанію”. На черзі — “Бандера”

З Калуської громади на передову відправили вже десятки автомобілів.

1659535165 95c8a596de6ac5c7d896 scaled

Сьогодні на передову вирушив ще один із символічною назвою і особливим призначенням, пише ПІК з посиланням на Вікна.

“Стефанія” буде доставляти поранених у госпіталь, а тому до її укомплектування підійшли дуже серйозно.

Волонтер Сергій Моспан розповідає, що марка автомобіля — “Мерседес Віто” 4х4. Транспорт в дуже хорошому стані з облаштованим “Старлінком” та кріпленнями на носилки. Автомобіль може їхати без фар, має камеру нічного бачення. В цьому є велика заслуга і праця калуського електрика Романа “Бормана”.

Купити та обладнати таке авто запропонував калушанин Володимир Микитин, підприємець, власник ІТ-компанії у мирному житті та водій-електрик — у воєнний час. За п’ять місяців на лінії фронту він побачив всяке і наскільки важливою на передовій є робота медичного батальйону знає не з чиїхось слів.

Володимир Микитин висловлює подяку всім, хто долучився до збору коштів. Каже, що були такі, які дали на благодійність і десятки тисяч гривень.

Автівку придбали за 236,8 тис. гривень. Купували офіційно на військову частину, а тому згідно законодавства волонтерам повернули близько 30 тис.грн мита. А вже у Калуші до апгрейда долучилися друзі, знайомі, військові і волонтери, підприємці міста. Допомагали не лише фінансово: багато хто доклався руками, не взявши за роботу ні копійки.

Перед відправленням в дорогу автомобіль освятив о. Григорій Мороз. Тож “Стефанія” їде на фронт жіночна і сильна, як справжня українка, яка по-материнськи має робити все, щоб врятувати наших захисників. А волонтери тим часом збирають гроші на наступне авто. Йому обрали чоловіче ім’я — “Бандера”. Уся сила цієї машини буде спрямована на знищення ворога.

“Бойовий дух високий, всі готові боронити нашу державу. Перемога дуже близько”, — додав ініціатор благодійного збору Володимир Микитин.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено