Івано-Франківськ

До яких церков ходять українці – ОПИТУВАННЯ

Більшість українців є вірянами Православної церкви України.

До яких церков ходять українці - ОПИТУВАННЯ

Українці (72%) вважають себе православними, при цьому більшість із них ідентифікують себе з Православною Церквою України (ПЦУ). Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, пише ПІК.

Ідентифікують себе з Православною Церквою України 54% опитаних і лише 4% – з УПЦ Московського патріархату. Ще 14% учасників опитування вважають себе просто православними, без конкретизації патріархату.

“Порівняно з 2021 роком, частка тих, хто ідентифікує себе з Православною Церквою України, зросла з 42% до 54%. Натомість з 18% до 4% знизилася частка тих, хто ідентифікує себе з Українською Православною Церквою Московського патріархату”, – йдеться у повідомленні.

Після православ’я найбільше респондентів ідентифікували себе як атеїстів (10%) і греко-католиків (8%). Інші релігії та конфесії називалися рідше.

“У всіх регіонах найбільше людей ідентифікують себе з православ’ям, а також – саме з Православною Церквою України (від 59% у центрі до 42% на сході). З УПЦ МП ідентифікують себе 3-6% залежно від регіону, при цьому навіть на сході і півдні – лише 5-6%. Водночас із заходу на схід з 6% до 26% зростає частка тих, хто вважає себе православним, але не зараховує до жодного патріархату”. 

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено