Івано-Франківськ

Мужній крок: у Франківську деякі священники храму на Довженка перейшли до ПЦУ

Українській церкві на вулиці Довженка бути. 14 липня ворота храму таки відкрили.

Мужній крок: у Франківську окремі священники Московського патріархату перейшли до ПЦУ

У Франківську, у парафії Храму Різдва Христового частина священників таки перейшли до Православної церкви України. Про це під час свого відеозвернення повідомив мер міста Руслан Марцінків, пише ПІК.

“Приємно здивувала поведінка окремих священиків московського патріархату, котрі, незважаючи на певні вагання, зробили мужній крок – вирішивши полишити тенета «руського миру» та перейти разом з віруючими на службу до Православної церкви України”, – сказав він.

За його словами, інші все ж таки мирно зустріли представників громади ПЦУ та вступили з ними в діалог. Але на жаль, вони поки що залишилися на роздоріжжі. 

“У цей дуже важкий для країни час, просимо прихожан та окремих священників УПЦ, й надалі ставитися з розумінням до вибору парафіян громади ПЦУ та не чинити спротиву. Не варто таким чином підігравати підступним намірам росії розділити громадян України у питаннях віри”, – додав Марцінків.

Очільник Івано-Франківська нагадав, що для цивілізованого вирішення всіх нагальних питань громади міста в релігійній сфері, при міській раді продовжує діяти Рада Церков. Телефон для представників релігійних організацій (єпархій, парафій) – 0968549412.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено