Івано-Франківськ

“Громада хоче в ПЦУ, а священники – ні”, – Марцінків про церкву УПЦ МП на Довженка

Зараз віряни очікують від обласної військової адміністрації розпорядження про реєстрацію парафії ПЦУ.

zavantazhennya 1

Громада Української православної церкви Московського патріархату, що на вулиці Довженка в Івано-Франківську, подала документи до обласної військової адміністрації щодо переходу до Православної церкви України. Однак священники проти цього, пише ПІК із посиланням на “Суспільне“.

“Громада хоче перейти в ПЦУ, а священники не хочуть. Вони всякими способами це питання затягують. Я вважаю, що тут ми повинні стояти на своєму”, — каже міський голова у прямому ефірі радіо “Західний полюс” повідомив міський голова Руслан Марцінків.

За словами Руслана Марцінківа, наразі віряни очікують від обласної військової адміністрації розпорядження про реєстрацію парафії ПЦУ.

“Дивує мене, що понад п’ять тижнів документи не підписують. На жаль, в державі є політика, що Московський патріархат — не на часі. Але в нас це — дуже актуально. Приклад того, як ми на вулиці Чорновола звільнили приміщення парафії. Я думаю, тут треба вирішувати у законний спосіб”, – розповів Руслан Марцінків.

Нагадаємо, у квітня Марцінків вже заявляв, що церква московського патріархату хоче перейти до ПЦУ. Однак Франківська єпархія УПЦ спростувала цю інформацію.

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено