Івано-Франківськ

Стало відомо, скільки українців підтримують заборону церкви Московського патріархату (ОПИТУВАННЯ)

Війна Росії проти україни остаточно вбиває у людей лояльне ставлення до Української православної церкви Московського патріархату.

36 tn

Діяльність Української православної церкви Московського патріархату необхідно заборонити: так вважають 51% українців, свідчать результати опитування соціологічної групи “Рейтинг”, проведеного 6 квітня, пише ПІК.

М’якіший підхід , як наприклад, позбавлення пільг та скасування договорів оренди церковних приміщень підтримують 21% опитуваних.  А 20% респондентів вважають, що держава не має втручатись у справи церкви.

fcb2723

Найбільше прихильників закриття УПЦ МП на заході України – 64%, натомість схвалення цього рішення серед жителів сходу підтримує 29%.

“Серед вікових категорій найбільше прихильність до заборони виявляють люди 36-50 років – 55%. Водночас 74% українців вважають, що УПЦ МП має розірвати зв’язки із російською православною церквою. Підтримка розриву лише за місяць зросла на 10%, ще до початку війни за відокремлення УПЦ МП виступили 64% респондентів”, – стверджують результати опитування.

В опитуванні взяли участь 1200 громадян віком від 18 років і старше з усіх областей України, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено