Івано-Франківськ

З Одеси вирушив перший караван суден з українським зерном

На борту 57 тисяч тонн української кукурудзи.

FB IMG 1659676445237 scaled

Сьогодні зранку з портів Одеси вирушив перший караван суден з українським збіжжям.

На борту трьох балкерів NAVI STAR, ROJEN та POLARNET 57 тисяч тонн української кукурудзи, яка направляється до Туреччини, Великої Британії та Ірландії.

Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, пише ПІК.

Сьогоднішнім караваном поновлено судноплавство з порту «Чорноморськ».

“Розраховуємо, що безпекові гарантії наших партнерів з ООН та Туреччини будуть працювати і надалі, а експорт продовольства з наших портів стане стабільним та прогнозованим для всіх учасників ринку. Для цього плануємо забезпечити здатність портів обробляти понад 100 суден на місяць”, – йдеться у повідомленні.

Хоча «зерновий коридор» уже запрацював на вихід, Кубраков зазначає, що ціллю є повноцінна робота портів в обидва напрямки.

“Ми отримуємо заявки судновласників, які готові заходити в наші порти під завантаження і перший захід очікується вже завтра. Наша ціль – 3 та більше млн тонн експорту агропродукції щомісяця з портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний»”, – повідомляє Кубраков.

Міністр інфраструктури додає, що такі кроки потрібні не тільки українській економіці, але й світу.

“Чим швидше ми зуміємо вивезти 20 млн тонн минулорічного врожаю та розпочати експорт нового, тим швидше покращиться продовольча ситуація у світі”, – підсумовує міністр.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, InstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено