Івано-Франківськ

Були лише один раз: як виправдовується Червоний Хрест щодо Оленівки

Представники гуманітарної організації привезли до концтабору з українськими полоненими воду.

Були лише один раз: як виправдовується Червоний Хрест щодо Оленівки

Працівники Міжнародного комітету Червоного Хреста відвідали колонію в Оленівці, де утримувалися українські військовополонені один раз. Про це у інтерв’ю виданню НВ заявив речник організації Олександр Власенко, пише ПІК.

За його словами, цей візит мав місце через два-три дні після того, як до колонії привезли українських військових. Це була дуже короткотермінова поїздка, але, запевнив Власенко, “на той момент цього було більш-менш достатньо, щоб подивитися умови, в яких тих людей розмістили”.

Представники Червоного Хреста привезли до Оленівки цистерни з питною водою, це була головна мета першого, ознайомчого, як зазначив речник організації, візиту. Втім, більше жодного разу працівники цієї гуманітарної організації не бували у колонії.

Причину Олександр Власенко назвав коротко: “Більше нам не давали дозволу туди потрапити”. На питання, як рашисти пояснили свою відмову, речник Міжнародного комітету Червоного Хреста взагалі відмовився відповідати, заявивши, що це є конфіденційна інформація, яку він не може оприлюднювати.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено