Івано-Франківськ

ДБР повідомило ексміністру оборони про підозру в держзраді: подробиці

Мова йде про адмірала, який свого часу був Головнокомандувачем ВМС України й розумів всі ризики продовження перебування ворожого флоту на

photo 2022 08 08 15 33 11

Державне бюро розслідувань про підозру у державній зраді колишньому міністру оборони України. Михайло Єжель, як вважають у відомстві, “погодив підписання Харківських угод, а також сприяв РФ в окупації АР Крим”, повідомляє ПІК.

Єжель очолював міністерство оборони України з березня 2010 по лютий 2012 року. Харківські угоди, які передбачали продовження перебування Чорноморського флоту росії в Криму, підписали у квітні 2010 року.

Проєкти цих документів Міністр оборони України погодив навіть не відвідавши засідання Кабінету Міністрів України 21 квітня 2010 року, на якому вони обговорювались, а також без проведення обов’язкової правової експертизи щодо відповідності проєкту Угоди Конституції та законам України“, – наголошує Державне бюро розслідувань.

Як відомо, 21 квітня 2010 року у Харкові Віктор Янукович підписав від імені України угоду між Україною та російською федерацією. Цим документом на 25 років продовжили строк перебування чорноморського флоту РФ у Севастополі. Зробив він це під приводом отримання знижки на природний газ.

У 2021 році про підозру за вчинення державної зради вже повідомлено Віктору Януковичу та Миколі Азарову, які оголошені в розшук.

У липні 2022 року про підозру повідомлено колишнім міністрам юстиції та закордонних справ у вчиненні державної зради під час розробки проєкту, погодження, підписання, ратифікації та імплементації Харківських угод.

“Перевіряється роль інших службових осіб у сприянні державі-агресору в посяганні в такий спосіб на суверенітет, територіальну цілісність та недоторканність, обороноздатність, державну й економічну безпеку України. Розслідування триває”, – додали у ДБР.

Нагадаємо, в Україні посилили відповідальність за держзраду та мародерство

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено