Івано-Франківськ

Чим буде дивувати Франківський драмтеатр у 84-му театральному сезоні

Нові вистави презентуватимуть щомісяця.

630 360 1589578801 168

Івано-Франківський національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка розпочинає 84-й театральний сезон. Сезон буде наповнений шедеврами української класики, пише ПІК.

Початок театрального сезону розпочнуть у Тернополі, а в стінах рідного театру старт відбудеться 16 серпня, проєктом “Бій за Україну”. Також “Бій за Україну” зіграють у День Незалежності України, на горі Піп Іван в прямій онлайн-трансляції.

“Цього року розпочинаємо сезон не на своїй сцені теж – будемо в Тернополі з проєктом “Бій за Україну”. Починаємо у себе вдома, щоб наступного року ми його почали в Криму”, – сказав генеральний директор театру Ростислав Держипільський.

Новий сезон буде багатий на прем’єри, зокрема:

  • у вересні презентують мюзикл “В джазі тільки дівчата”, режисером вистави є Назарій Панів. Ця вистава мала побачити світ ще у минулому сезоні, але через обставини не склалося.
  • “Сватання на Гончарівці”, в режисурі заслуженого артиста України Олексія Гнатковського.

“У нас стартує нова робота у режесурі Олексія Гнатковсього. Маю надію, що це теж буде цікава, нова версія, нове бачення перлини української класики. Сподіваюся ця вистава зможе нас потішити й розрадити. Але оскільки ми не можемо відійди від сьогоднення, то з чимось вона буде перегукуватися”,- ділиться Ростислав Держипільський. 

  • незабаром розпочнуть роботу над виставою за творами Лесі Українки – “Лісова пісня” і “На полі крові”.
  • планують відновити й показ вистави “Інтимна зона”.  За мотивами п’єси Володимира Винниченка “Закон”. Це класика української літератури, адаптована під реалії сьогодення.

Нагадаємо, у новому сезоні склад театру поповнили Ірма Вітовська та Любомир Валівоць.

Читайте також:
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено