Івано-Франківськ

Франківський медуніверситет облаштовує 20 укриттів (ФОТО)

В університеті тривають роботи з облаштування схованок у різних корпусах.

Чи не найбільша увага при підготовці до цьогорічного навчального року зосереджена на безпечних умовах для студентів та викладачів, пише ПІК з посиланням на Івано-Франківський національний медичний університет.

“Робимо все для того, щоби наші студенти мали змогу перебувати в безпечних умовах. Тому продовжуємо облаштовувати укриття у різних корпусах нашого закладу”, — говорить ректор Микола Рожко.

Ректор розповідає, що прикінцеве облаштування укриття у головному корпусі з акцентом на зручності перебування студентів вже під час навчального процесу також будуть враховані.

За інформацією Міністерства освіти і науки України, лише 11% закладів освіти мають власні захисні споруди цивільного захисту, тому основна частина учасників освітнього процесу ховатиметься усе ж в найпростіших укриттях.

Протирадіаційне укриття Івано-Франківського національного медичного університету знаходиться саме в центральному корпусі і розраховане на 700 осіб. Сюди приходить чимало містян, і на сьогодні це укриття — одне з найкращих, облаштоване згідно з усіма вимогами.

В цілому по місту університет облаштовує ще 19 укриттів у підвальних приміщеннях, а також працівники готують для цього перші поверхи деяких корпусів. Приміром, така ситуація з першим поверхом університетської клініки, де є підвальне приміщення, але ще додатково тут планують облаштувати перший поверх, заклавши вікна мішками.

У стоматологічному корпусі є гардеробна кімната, яка вміщує близько пів сотні осіб. Там немає евакуаційного виходу, проте є альтернативне підвальне укриття для більшої кількості людей.

За словами начальниці служби цивільного захисту Алли Пташник, наразі ще тривають роботи з облаштування та підготовки приміщень.

“Робимо сходи, двері, закуповуємо аптечки та бутлі з водою. Якщо комісія ДСНС підпише акти оцінки стану готовності та засвідчить можливість користування відповідно до рекомендацій, то на початок навчального року матимемо 20 укриттів, які вміщатимуть приблизно до чотирьох тисяч осіб”, — зазначає Алла Пташник.

Усі роботи з облаштування укриттів планують завершити до 20 серпня.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено