Івано-Франківськ

У Франції виноградар підсвітив ділянку гігантським серцем у кольорах України

Виноградар із долини Севенни вночі освітлює одну зі своїх ділянок гігантським серцем у кольорах України. Туристам подобається.

VISJBJJCT5F57HIJ2EVGL2XB7E scaled

На початку серпня в долині Монтульє (Еро) тихо опускається ніч. З сільської площі жителі та гості пильно дивляться на синьо-жовте серце, яке виблискує вночі на пагорбі Кастеллас.

Про це повідомляє Le Parisien, пише ПІК.

«Коли ми купили цю похилу ділянку для розчищення, у мене одразу виникла ідея посадити виноградну лозу у формі серця, щоб передати послання кохання», — каже Франсуа Массол, власник відомого виноробного маєтку Sauzet.

«Це було у 2021 році, — продовжує виноградар. Потім я встановив білі світлодіоди, щоб розмежувати цю ділянку, і ми протягнули 650-метровий кабель, щоб живити це серце, яке набуває символічної форми листка виноградної лози. Ми вже досягли великого успіху з цією серцевою ліаною. Потім було 24 лютого, російське вторгнення в Україну, цей жах. »

«Я думаю про всі ці знищені життя»

Потім виноградар замінив білі світлодіоди на сині та жовті, віддаючи таким чином шану українському народу.

«Кожного дня, кожної ночі з початку війни моє серце обливалося кров’ю. Я думаю про всі ці знищені життя. Я чую страждання і нерозуміння моїх друзів, моєї родини, які залишилися в країні, моїй країні, в Росії. Це світле українське серце переповнює всіх українців, яких я можу зустріти скрізь», – каже Наталя, дружина Франсуа, росіянка, бабуся українка.

Так, з березня минулого року користувачі RD 108 стежили за підсвічуванням серця, щоб увічнити його в соціальних мережах.

«Люди приходять спеціально, щоб побачити це серце. Це прекрасний символ для всієї нашої долини. І я з нетерпінням чекаю вина, яке незабаром вийде з цієї виноградної лози серця», — коментує Гільем Шафьоль, мер Монтульє, села, яке переживає яскравий опір.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено