Івано-Франківськ

В Івано-Франківськ переїхало підприємство з Харкова. Є вакансії (ФОТО)

Свою продукцію підприємство продавало на всю Україну.

298937107 625592755803651 8934628065012478169 n scaled

«Мейсон трейд» – це релоковане з Харкова підприємство, яке виробляє господарські товари, банні та кухонні губки, пише ПІК з посиланням на сторінку міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа.

«Ми тішимось будь-якому виробництву, тому що це довгострокова перспектива і воно дає і заробіток власникам, і працівникам, і податки в органи місцевого самоврядування. Тому в рамках підприємницької п’ятниці ми відвідуємо одного тижня релокований бізнес, іншого – місцевий. А загалом я бажаю всім бізнесам, щоб вони процвітали», – говорить Марцінків.

Співвласник компанії Констянтин, каже, спершу, як приїхали на Прикарпаття, жили у Яремчі. Це було ще у березні. Ідея про переїзд бізнесу з’явилася, коли зрозуміли, що орків вигнали з Сумської, Київської областей і ті почали активно наступати на Харків. Тому й вирішили не зволікати і релокувати бізнес.

«Оскільки ми були вже у цих краях, то почали шукати приміщення саме тут. Мушу зізнатися, що насправді у Франківську є брак приміщень для великих потужностей. І оренда сильно кусається. Але вдалося знайти варіант, який нас влаштовує. Зараз налагодили логістику і опановуємо ринки збуту», – розповідає Константин.

299325735 625593319136928 4741414404859762660 n scaled

Свою продукцію підприємство продавало на всю Україну, в основному – у великі мережі. Та зараз хочуть підсилити роботу саме у західних областях.

За словами чоловіка, серед працівників підприємства є як внутрішньо переміщені, так і місцеві. З Харкова переїхав наладчик обладнання. Інших працівників вже шукали. Поки, каже Констянтин, працівників вистачає, при потребі – шукають.

«Дуже важливо, щоб люди знаходили можливості заробляти кошти і створювати робочі місця. Це найголовніше. На жаль, ми не можемо знати коли закінчиться війна, хоча віримо в нашу перемогу. Тому зараз важливо, щоб люди могли заробити кошти, створювали додану вартість і відповідно, щоб ці кошти йшли як податки, як допомога військовим. Тому сьогодні релокованому бізнесу бажаю, щоб він розвивався, а товар – продавався», – додає міський голова Руслан Марцінків.

За словами начальниці управління праці Івано-Франківської міської ради Наталії Дмитраш наразі дуже часто як місцевий, так і релокований бізнес відчуває брак працівників робітничих професій.

299069549 625592825803644 20432951560862425 n scaled

«На сьогодні й надалі залишається 81 вакансія швей, кравців, розкрійників, яких потребують. Також не вистачає слюсарів, електриків. До нас переїхало підприємство, яке шукає кваліфікованих працівників цих професій для металообробки. Загалом Івано-Франківська громада може прийняти середній і малий бізнес. Великі бізнеси можуть релокувати хіба що частинку виробництва, адже повномасштабний переїзд та налагодження роботи це доволі затратний процес. Тож приймають такі рішення. Здебільшого до нас їде середній бізнес, який має свій закритий цикл виробництва», – резюмує Наталія Дмитраш.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

Залишити відповідь

Ваш email не буде опублікований. Обов’язкові поля позначені зірочкою (*)

Поле має бути заповнене
Поле має бути заповнене
© 2020 Всі права захищено