Івано-Франківськ

Окупанти поставили на ЗАЕС установки, що імітують “прильоти” з Нікополя – працівник станції

Працівник наголосив, що можлива аварія на станції може бути схожою не на Чорнобильську катастрофу, а на аварію на Фукусімі.

126305817 3dd0b4cb1814d6f8b171c96746407caa49ddbf91.jpg

Окупанти розташували на Запорізькій АЕС артилерійські установки, які обстрілюють станцію, імітуючи “прильоти” з Нікополя, про це розповів один із інженерів Запорізької ЗАЕС в інтерв’ю ВВС News Україна на умовах анонімності.

“На території станції є майданчик, де зберігаються важкі металеві конструкції, як-от свіжі парогенератори. Так от на ньому зараз розташовані російські артилерійські установки, які обстрілюють ЗАЕС, імітуючи “прильоти” з Нікополя.

Я особисто бачив обстріл з цього майданчика, бачив вихід звідти й куди прилетіло. З моменту “виходу” до моменту “прильоту” минуло не більше трьох секунд. Кожен зі співробітників ЗАЕС це бачив і чув. І знає звідки летить і куди”, – йдеться у повідомленні.

На думку працівника ЗАЕС, такі обстріли не загрожують її критичним об’єктам, бо представники Росатому, які добре вивчили станцію, “кажуть своїм військовим, куди стріляти, щоб не було “боляче”, але гучно”.

Також працівник наголосив, що можлива аварія на станції може бути схожою не на Чорнобильську катастрофу, а на аварію на Фукусіми в Японії.

“На Фукусімі була катастрофа, тому що землетрус та цунамі зупинили можливість реактора охолоджуватися. В результаті стався паровий вибух у активній зоні, був зруйнований конфаймент, тобто герметична зона реактора. Радіоактивні речовини потрапили назовні. Цей сценарій може повторитись на ЗАЕС: але причини – це не природне лихо. Це обстріли російської армії”, – сказав він.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено