Івано-Франківськ

Чи можна звільнити Запорізьку АЕС військовим шляхом: відповів експерт

Ситуація навколо Запорізької атомної електростанції через позрози окупантів стає все тривожнішою.

e0b9fb3bbb2ed32e6beb352bb87bd5b9 1 scaled

Через те, що росіяни пошкодили розподільний пристрій на станції, є високий ризик витоку радіації та пожежі. Як наслідок, один із трьох працюючих енергоблоків тепер відключено, повідомив Енергоатом, пише ПІК.

Військовий експерт Олексій Мельник у вечірньому випуску новин ТСН за 15 серпня пояснив, чи можна звільнити Запорізьку АЕС військовим шляхом.

“Наразі, в найближчій перспективі – ні. Це найгарячіша точка, до якої прикута увага усього світу. Схоже на те, що Росія намагається розіграти карту ядерного шантажу. Ситуація дуже тривожна, але можливості України зараз обмежені. Військовий шлях визволення повністю виключається, тому що в такому випадку ризик виникнення катастрофи тільки підвищується”, – зазначив експерт.

Він також висловив занепокоєння з приводу того, МАГАТЕ вважає необхідним, щоб вину за ситуацію на Запорізькій АЕС розділили обидві сторони війни.

“Ця заява звучить на рівні генерального секретаря МАГАТЕ. Вони апелюють до двох сторін, щоб ті припинили бойові дії. Це повний абсурд. Тому Росія в цьому має десь частковий успіх. Але якщо ми будемо говорити про найгірший сценарій, що там може виникнути надзвичайна ситуація, тоді наслідки будуть катастрофічні як для України, так і для Росії”, – підсумував експерт. 

Тим часом в Енергоатомі зазначають:

“Україна закликає світову спільноту невідкладно вжити заходів, щоб примусити Росію звільнити ЗАЕС та передати електростанцію під контроль нашої держави заради безпеки всього світу”. 

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено