Івано-Франківськ

На Херсонщині ЗСУ відбили наступ окупантів та змусили їх тікати – Генштаб

Розпочалася сто сімдесят п’ята доба героїчного протистояння Української нації російському широкомасштабному вторгненню.

e4ecfed81a162c104a99a6889a4efc7c

ЗСУ добряче “прорідили” окупантів на Херсонщині та відбили кілька наступів на Донеччині.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ 17 серпня.

Головне зі зведення:

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. З території республіки білорусь, російський літак Су-34 завдав удару по інфраструктурних об’єктах на території Житомирської області. Зберігається загроза подальших ракетних та авіаційних ударів з території республіки білорусь.

На Харківському напрямку ворог веде наступ неподалік Леб’яжого та Базаліївки, бої тривають. Окупанти дистанційно мінують місцевість – цього разу біля Леб’яжого.

На Слов’янському напрямку противник здійснював вогневе ураження із танків, ствольної та реактивної артилерії у районах населених пунктів. Провів дистанційне мінування місцевості поблизу Довгенького.

“В районі Богородичного намагався вести наступальний бій, успіху не мав, відійшов. Поблизу Мазанівки та Новодмитрівки бої тривають”, – йдеться у повідомленні.

На Донецькому напрямку окупанти продовжують зосереджувати зусилля на Бахмутському і Новопавлівському напрямках. На Краматорському та Авдіївському напрямках противник намагається покращити тактичне положення військ.

“Біля Спірного окупанти вирішили сходити в наступ, зазнали втрат та відступили”, – інформує Генштаб.

На Бахмутському напрямку противник вів наступальні та штурмові дії неподалік Залізного, Шумів та Зайцевого, успіху не мав, відійшов. В районі Соледара та Бахмутського бойові дії тривають.

На Авдіївському напрямку, із танків та артилерії різних типів, обстріляно території поблизу Авдіївки, Мар’їнки, Нью-Йорка, Олександрополя, Пісків, Водяного, Опитного та Невельського.

Намагається вести штурмові дії у районі Опитного, бої тривають.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник здійснював обстріли із ствольної та реактивної артилерії та танків в районах населених пунктів.

“Вів наступальні бої в районі населеного пункту Шевченкове, отримав жорстку відсіч та відійшов. Тривають бойові дії біля Новомихайлівки”, – йдеться у повідомленні.

Окупанти замінували місцевість в районах Інженерного та Українського.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля противника зосереджені на утриманні займаних позицій, недопущенні просування наших військ та вогневому ураженні підрозділів Сил оборони України.

Ворог вживає заходів з поповнення втрат.

“Окупанти завдали авіаційних ударів та вели наступальні бої неподалік Білогірки. Українські воїни добряче прорідили порядки російських загарбників та змусили ворога тікати”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено