Івано-Франківськ

Шахраї ошукали чотирьох прикарпатців: які схеми використовують

Аферисти ошукали громадян на майже 100 тисяч гривень. 

Увага! Банківські шахраї: на Прикарпатті у чоловіка видурили 36 тисяч гривень

Прикарпатські поліцейські розшукують аферистів, які ошукали громадян на майже 100 тисяч гривень.

Аферисти використовують різноманітні схеми:

  • продаж чи купівлю товару

Днями до поліції Городенки звернулась місцева мешканка та повідомила, що її ошукали шахраї.

“Як з’ясували поліцейські, потерпіла розмістила на відомій інтернет-платформі оголошення про продаж товару. Невдовзі до заявниці зателефонувала потенційний покупець і повідомила, що хоче придбати його. А щоб оплатити, відправила невідоме посилання. Довірлива жінка перейшла за ним і вказала всі свої банківські дані. За лічені хвилини з її картки було знято майже 58 тисяч гривень”, – йдеться у повідомленні.

Ошукали й ще одну жінку з Городенківської громади.  39-річна заявниця знайшла оголошення про продаж дров. Зв’язавшись із продавцем, жінка перерахувала йому гроші на банківську карту – 10 000 гривень. Однак обіцяних дров так і не отримала, а шахрай перестав виходити на зв’язок.

  • телефонують і представляються працівниками банку. 

До тлумацьких поліцейських звернулась 69-річна мешканка Обертина.

“Потерпіла розповіла, що напередодні до неї зателефонули невідомі особи. Представились працівниками служби банку і сказали, що з її карти намагаються зняти кошти. Увійшовши в довіру заявниці, шахраї довідались захисний код карти та персональні дані. А відтак перевели з її карти 12 000 гривень”, – йдеться у повідомленні.

За схожою схемою аферисти ошукали мешканця Надвірнянщини.

“Чоловік намагався скористатися мобільним додатком одного із банків. Потерпілий перейшов за посиланням та натиснув на кілька цифр для підтвердження входу. А згодом виявив, що з банківської карти зникло 15 тисяч гривень”, – інформує поліція.

Поліцейські наразі проводять розслідування.

Правоохоронці нагадують краянам: не повідомляйте невідомим особам свої персональні та банківські дані. А ще будьте обачними в мережі: не заходьте на невідомі сайти та не переходьте за підозрілими посиланнями. Про будь-який факт чи спробу шахрайства повідомляйте на «102».

Читайте також про інші випадки шахрайств:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено