Івано-Франківськ

Зеленський підписав закон про мораторій на підвищення тарифів

Йдеться про мораторій на підвищення цін та тарифів на ринку природного газу та у сфері теплопостачання.

и: про тарифи

Президент Володимир Зеленський підписав закон про мораторій на підвищення тарифів на ринку природного газу та у сфері теплопостачання.

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад та територій України із посиланням на інформацію голови відомства Олексія Чернишова.

“Опалювальний сезон буде без підвищення тарифів на тепло та гарячу воду для споживачів. Президент України підписав надважливі закони, які забезпечать як цінову стабільність у сфері теплопостачання,  так і фінансову спроможність підприємств теплокомуненерго під час опалювального сезону 2022/23 років. Адже цей опалювальний сезон буде найскладнішим за період незалежності України. Впевнений, що ми всі разом гідно впораємось з усіма викликами та забезпечимо стале проходження опалювального сезону”, — наголосив Міністр.

Протягом дії воєнного стану в Україні та шести місяців після місяця, в якому воєнний стан буде припинено або скасовано забороняється підвищення для всіх категорій споживачів тарифів на:

  • послуги з розподілу природного газу;
  • теплову енергію (її виробництво, транспортування та постачання) і послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води.
Протягом зазначеного періоду ціна на природний газ для побутових споживачів не підлягає збільшенню від ціни, що застосовувалася станом на 24 лютого.
Також постачальникам природного газу забороняється примушувати споживачів оплачувати заборгованості.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено