Івано-Франківськ

Самостійно не прийняли рішення: 409 будинків Франківська автоматично перевели до нового управителя

Рішення про призначення управителя багатоквартирного будинку було ухвалено вчора на засіданні виконавчого комітету міськради.

Самостійно не прийняли рішення: 409 будинків Франківська автоматично перевели до нового управителя

409 багатоквартирних житлових будинків міста Івано-Франківська, які раніше обслуговувались ТОВ “Балтія-сервіс” і мешканці яких не прийняли рішення про форму управління їхнім будинком – з 1 вересня 2022 року будуть передані в управління КП “Комфортний дім” Івано-Франківськ. Про це повідомив заступник міського голови Михайло Смушак, пише ПІК.

Відповідно до Закону України “Про особливості здійснення права власності у багатоквартирного будинку”, власники жилих і нежилих приміщень повинні прийняти рішення про те, хто і в якій формі буде здійснювати управління їхнім будинком.

“Можна створити об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ), можна визначити управителем будь-яку приватну чи комунальну компанію, можна взяти будинок у самоуправління. Але якщо власники самостійно не прийняли рішення про форму управління їхнім будинком, то управитель їм призначається на конкурсі. Саме це і було зроблено у місті Івано-Франківську”, – написав він.

Загалом же конкурс на призначення управителя було проведено на 1108 будинків. Перелік будинків, які з 1 вересня будуть управлятися КП “Управляюча компанія “Комфортний дім” можна переглянути за посиланням: https://cutt.ly/UXW5UMZ

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено