Івано-Франківськ

У Верховному Суді України з’явилася нова бухгалтерка: що про неї відомо

Значна частина часу роботи Людмили Єрхової у Гепрокуратурі у 2014-2016 роках припала на з'ясування, чи підлягає вона люстрації.

Snymok 12

В апараті Верховного Суду важливе кадрове призначення – з’явився новий головний бухгалтер. Після виходу на пенсію колишнього бухгалтера ВС, новим головним фінансистом Верховного Суду стала Людмила Єрхова, повідомляє Судово-юридична газета, пише ПІК.

Протягом досить короткого проміжку часу вона займала цілу низку важливих постів у системі органів державної влади.

“У 2012-2016 роках Людмила Єрхова працювала начальником Управління планово-фінансової діяльності, бухгалтерського обліку, внутрішнього контролю та аудиту Генеральної прокуратури, тобто була головним бухгалтером ГПУ. Цю посаду вона обіймала коли Генеральну прокуратуру очолювали Віктор Пшонка, Олег Махницький, Віталій Ярема, Віктор Шокін та Юрій Луценко”, – пише газета.

Значна частина часу перебування Людмили Єрхової у ГПУ у 2014-2016 роках припала на з’ясування, чи підлягає вона люстрації відповідно до Закону «Про очищення влади» чи ні.

Активісти-люстратори та профільний департамент Міністерства юстиції наполягали, що Людмила Єрхова підлягає люстрації і має бути звільнена з подальшою забороною обіймати посади у державному секторі.

“Проте офіційно Генеральна прокуратура тоді повідомила, що посада Людмили Єрхової не підпадає під люстрацію у зв’язку з тим, що вона, як головний бухгалтер, через свої посадові повноваження, ніяк не могла сприяти колишньому президенту Віктору Януковичу в узурпації влади, а якщо так, то вона не підпадає і під дію Закону “Про очищення влади”, – зазначає видання.

Проте восени 2016 року Людмила Єрхова все ж звільнилася із ГПУ у зв’язку з виходом на пенсію.

Потім Людмила Єрхова працювала головним бухгалтером Національної академії прокуратури, а потім обіймала посаду начальника Управління фінансів та бухгалтерського обліку – головного бухгалтера Української школи управління, яка входить до структури Національного агентства з питань державної служби (НАДС).

Зрештою, 3 червня 2022 року наказом голови Верховного Суду Людмила Єрхова була призначена заступником голови Державної судової адміністрації.

Наскільки можна зрозуміти, передбачалася, що в ДСА вона займеться фінансовими питаннями судової влади, але, як бачимо, вже через деякий час вона, без конкурсу, несподівано стала головним бухгалтером Верховного Суду.

За наявними даними, зараз Людмила Єрхова вже фактично сформувала свою фінансову «команду» в суді.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено