Івано-Франківськ

На Прикарпатті чоловік залишив односельчан без газу: як так сталося?

Мешканець села Клузів, проводячи будівельні роботи без відповідного дозволу, на проїзній частині біля своєї земельної ділянки, пошкодив підземний газопровід.

20b43816419fb96d4b8d8fcbf4223dc9 0

Внаслідок цього відбувся витік газу. На щастя, ніхто не постраждав. Екстрена служба 104 «Івано-Франківськгаз» прибула на місце події та локалізувала аварійну ситуацію шляхом припинення газопостачання.

Тепер, через нехтування людиною Правил безпеки систем газопостачання, 45 приватних житлових будинків на семи вулицях Клузова залишились без газу, пише ПІК.

«Ми вчергове наголошуємо, будівельні і земляні роботи на відстані менше ніж 15 м від газопроводу допускаються тільки на підставі нашого письмового дозволу, в якому повинні бути зазначені умови і порядок їх проведення. До дозволу додається схема розташування газопроводу з прив’язками», – говорить головний інженер Івано-Франківського відділення АТ «Івано-Франківськгаз» Володимир Монюк.

Для відновлення газопостачання газовики повинні провести комплекс робіт. Передусім, замінити пошкоджену частину газопроводу та перевірити систему газопостачання на герметичність.

У випадку падіння тиску в газопроводі – перевірити у кожній оселі, чи нема витоку газу. Адже від цього залежить безпека мешканців. І лише після виконання всіх робіт, газопостачання буде відновлене. Всі завдані збитки газорозподільній компанії відшкодовуватиме винуватиць аварійної ситуації – мешканець Клузова.

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено