Івано-Франківськ

188 день війни: українські військові відбили наступ окупантів на п’яти напрямках – зведення Генштабу

Розпочалася сто вісімдесят восьма доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню.

FB IMG 1661832802283

Противник продовжує зосереджувати зусилля на встановленні повного контролю над територією Донецької області, утриманні захоплених районів Херсонської, частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ 30 серпня.

Головне зі зведення

  • На Слобожанському напрямку противник продовжує ведення бойових дій з метою утримання раніше зайнятих рубежів та недопущення наступу підрозділів Сил оборони.
  • На Харківському напрямку противник вів наступальний бій з метою покращення тактичного положення в районі населеного пункту Уди, після вогневого ураження нашими воїнами відійшов.
  • На Слов’янському напрямку противник намагався вести повітряну розвідку БпЛА в районі Богородичного. Літальний апарат знищено українськими захисниками.

“Підрозділи противника здійснили спробу ведення штурмових дій у напрямку Шнурків, успіху не мали, відійшли”, – йдеться у повідомленні.

  • На Бахмутському напрямку окупанти вели наступальні бої у напрямках Зайцевого, Шумів та Кодеми. Отримали відсіч та відступили.
  • На Авдіївському напрямку противник вів наступальні бої у напрямках Мар’їнки та Новомихайлівки, успіху не мав, відійшов. Вів розвідку у напрямку Опитного.
  • На Південнобузькому напрямку ворог вів наступальні бої у напрямку Потьомкиного, успіху не мав, відійшов.
  • На всіх напрямках ворог продовжує обстрілювати населені пункти. Детальніше – тут.

Корабельне угруповання противника в акваторіях Чорного та Азовського морів основні зусилля зосереджує на веденні розвідки та блокуванні цивільного судноплавства. В готовності до застосування перебувають носії крилатих ракет морського базування “Калібр”.

Зберігається загроза ракетних ударів по об’єктах та елементах інфраструктури в глибині території України.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено