Івано-Франківськ

Парафія на Прикарпатті прийняла з Риму мощі святого заступника воїнства (ФОТО)

Владика Іриней для парафії с. Джурів (тепер Коломийського району) привіз із Риму на постійне перебування мощі святого великомученика Димитрія Солунського.

Dzyriv 004

У світле та радісне свято Успіння Пресвятої Богородиці  владика Іриней Білик, ЧСВВ, Канонік Папської базиліки Санта Марія Маджоре, із благословення Правлячого Архиєрея Коломийської єпархії Кир Василія Івасюка відвідав парафію великомученика Димитрія с. Джурів, Снятинського протопресвітеріату, повідомляє пресслужба Коломийської єпархії, пише ПІК.

Dzyriv 001

“Владика Іриней для парафії с. Джурів привіз з Риму на постійне перебування мощі святого великомученика Димитрія. Після внесення та вшанування мощей була відслужена Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив владика Іриней у співслужінні із о. Теодором Оробцем, Снятинським протопресвітером, о. Богданом Киктиком та о. Сергієм Радченко”, – йдеться у повідомленні.

ikona na derevi svyatiy dmitro dimitriy solunskiy 8c519eff94d0bf5 1024x3000 1 scaled

Нагадаємо, що святий великомученик Димитрій Солунський вважається патроном військової справи, воїнів і лицарства. У середньовіччі йому поклонялися, як захиснику Батьківщини.

Родом святий із м. Солунь. Виходець із римської сенаторської родини. Загинув за віру, проколотий списами. Зображується у вигляді римського вояка зі списом.

“Від сьогодні святий великомученик Димитрій буде заступатися за воїнів та захисників із нашої парафії, а також за усіх тих, хто у цей доленосний та важкий час бореться із ворогами, захищаючи рідну Неньку-Україну”, – зазначає пресслужба єпархії.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у FacebookInstagramYoutube та Telegra

 

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено