Івано-Франківськ

Бобов’яник або щипанка на пшоні: у Рогатині презентували кулінарні страви громади (ФОТО)

6 липня на Рогатинщині стартував онлайн-проєкт Спадок "Традиційна опільська кухня". Він тривав 2 місяці і завітав у села краю.

Бобов'яник або щипанка на пшоні: у Рогатині презентували кулінарні страви громади (ФОТО)

У Рогатині вчора, 30 серпня у Будинку культури зібралися працівники культури громади, куратори проєкту та небайдужі краяни, щоб відкрити для себе зовсім іншу Рогатинщину – край з унікальним кулінарним спадком. Про це повідомляють на сайті громади, пише ПІК.

“Логаза, запрашка, бобов’яник, запалені буряки або й щипанка на пшоні … Насправді таких рідкісних давніх страв ще багато у селах Рогатинської громади. І якщо ми знаємо про пуківську весільну долю чи липицьку засипану капусту, то це – лише маленька крихта тих етнічних кулінарних шедеврів, які побутують у наших старостинських округах”, – йдеться у повідомленні.

Завдяки ініціативі вдалося зібрати цілу в’язанку рідкісних відеострав Рогатинщини.  За підсумками проєкту у майбутньому міська рада має намір видати збірник рідкісних рецептів Рогатинської громади, що стане кулінарною енциклопедією Опільського краю для майбутніх поколінь.

“Під час заходу присутні мали змогу не лише ознайомитися зі смачною картою громади, але й почути розповіді про історію страв. Дізнатися традиції їх приготування, коли подавалися та які звичаї з ними пов’язані. Переглянули й уривок фільму про пуківську долю, який було відзнято ще у 1985-му. Крім того, пригадати старі пісні, де згадуються наші давні наїдки…”, – додають у громаді.

undefined

undefined

undefined

Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено