Івано-Франківськ

“Втрачений дім”: в Івано-Франківську презентували виставку портретів та історій людей

Наразі виставку перемістили в Івано-Франківський краєзнавчий музей, що у приміщенні Ратуші. Тут її можна побачити до 30 вересня. 

DSC 1517 1 scaled

В Івано-Франківську презентували виставку портретів та історій людей “Втрачений дім”.

До неї увійшло 22 розповіді, які були зібрані впродовж липня у 29 громадах області, де комплексного проживають внутрішньо переміщені особи. На кожному стенді зображені різні герої, які до повномасштабної війни не перетиналися у реальному житті, але зараз їх об’єднало те, що довелося тікати з рідного дому від бойових дій.

“Люди, з якими ми спілкувалися, тимчасово змушені жити у школах та садках. Вони втратили не тільки стіни рідного дому, а й відчуття безпеки. Дехто пережив відсутність води, їжі, смерть рідних. Кожна з цих історій формує загальну картину, що проживають тисячі мешканців тих регіонів, де йдуть бойові дії та прилітають ракети”, – зазначила керівниця “Молодої Просвіти” та ідейниця проєкту Євгенія Бардяк.

На саму презентацію експозиції в Івано-Франківську завітало кілька героїнь, історії яких є на портретах, серед них – Яна Дмитренко з Харківської області. Зараз її рідне село під окупацією. Розповідає, коли виїжджала з дітьми, машина потрапила під артилерійський обстріл:

“Ми проїжджали ділянку між нашим і ворожим блокпостами. Відстань там десь три кілометри. І ось всю цю дорогу над нами свистіли снаряди. Машина вже не їхала, а летіла. Якось з дітьми добралися до сусіднього населеного пункту і, побачивши рідний стяг, просто ридали”.

Довідково: виставка та ролики створені Івано-Франківською обласною організацією “Молода Просвіта” при фінансовій підтримці міжнародної гуманітарної організації CORE (Community Organized Relief Effort) у рамках проєкту “Простори підтримки”.

 

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено