Івано-Франківськ

Врятував побратимів: у Крихівцях відкрили пам’ятну дошку Роману Дземану (ФОТО)

На відкриття пам'ятної дошки прийшов і один із побратимів якого врятував Роман.

FB IMG 1662031452924 scaled

Сьогодні на фасаді Крихівецького Ліцею відкрили анотаційну дошку захиснику України Роману Дземану, який тут навчався.

Про це повідомляють на сторінці міського голови, пише ПІК.

Він загинув 5 травня під Вугледаром Донецької області. Його військова спеціальність – сапер-розвідник. В той день він натрапив на «керовану міну». Не здригнувся, не відскочив, а, навпаки, розуміючи, що поруч побратими, прикрив міну своїм тілом впоперек. Ціною власного життя Роман врятував своїх побратимів від неминучої смерті. Підрозділи бригади змогли просунутися вперед і зайняти нові позиції.

PP 1695 scaled

Церемонія відкриття дошки була емоційною та тяжкою. Та мати загиблого Героя була достатньо сильною й, крізь сльози й величезний смуток, згадувала дитинство сина:

«Знаєте, Ромчик був особливою дитиною. Коли йому було 3 рочки, його улюбленою піснею була «Хлопці підемо, боротися будемо. За Україну, за її волю, права, державу». Пригадує, що коли син вдруге збирався на війну, вона йому казала, що вдруге вже не дочекається. Але він відповів: «Мамо, ти не одна така. Таких матерів багато. А я єдине боюся, щоб мене на полі не клювали ворони».

FB IMG 1662031479222 scaled

 

На відкриття дошки завітали й побратими Романа Дземана:

«Конкретно я був у ту хвилину, коли Роман загинув. Завдячуючи його смерті… Я тут і можу сказати… Дякую брате, що я тут сиджу. Ми з перших днів були з ним на фронті. Це був один позитив. Він усіх завжди підбадьорював, навіть коли у всіх руки опускалися. Вічна памʼять, брате». 

FB IMG 1662031475104 scaled

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено