Івано-Франківськ

Шмигаль їде до Німеччини: з ним говоритимуть про 200 млн євро на допомогу українцям

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль 5 вересня відвідає Берлін.

630 360 1656606830 292

Німеччина обіцяє надати Україні додаткові 200 мільйонів євро для фінансування програм допомоги внутрішнім переселенцям.

Про це повідомила міністерка економічного співробітництва та розвитку Німеччини Свенья Шульце, пише ПІК з посиланням на  Reuters.

«Я буду говорити з прем’єр-міністром Шмигалем про те, як ми можемо продовжувати підтримувати український уряд у турботі за переселенців», — сказала вона.

Зазначимо, що Прем’єр-міністр Денис Шмигаль 5 вересня відвідає Берлін, де зустрінеться з канцлером Німеччини Олафом Шольцем.

За словами Шульце, гроші будуть призначені для того, щоб допомогти переселенцям в Україні, аби й надалі мали змогу забезпечувати себе найнеобхіднішим.

Натомість, Денис Шмигаль заявив, що Україна очікує отримання 5 млрд євро макрофінансової допомоги від ЄС у вигляді довгострокових кредитів вже цього тижня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву прем’єр-міністра Дениса Шмигаля за результатами зустрічі з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром.

За даними ООН, станом на 23 серпня після повномасштабного вторгнення росії близько 7 мільйонів українців стали внутрішньо переміщеними особами.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено